SAĞLIKLI YAŞAM KONULU PROJEMİZ KAPSAMINDA MİSAFİRLERİMİZİ  AĞIRLADIK!

SAĞLIKLI YAŞAM KONULU PROJEMİZ KAPSAMINDA MİSAFİRLERİMİZİ AĞIRLADIK!

Okulumuz adına İngilizce Öğretmeni Emel Bodur tarafından yürütülmekte olan “Healthy Eating,Active Living”  (Sağlıklı Ye ,Aktif Yaşa ) Erasmus +Projesi kapsamında Makedonya,İspanya ve Portekizden gelen 12 si öğrenci ve 6 sı öğretmen olmak üzere 18 kişilik proje ekibini19 -23 Şubat tarihleri arasında  okulumuzda ve ilçemizde ağırlamanın grur ve mutluluğunu yaşıyoruz.Öğrencilerin spor yaparak aktif yaşam stillerini benimsemelerini ve fast food tarzı yemeklerden uzak durarak ,ev yapımı geleneksel yemekleri tüketerek obezite ile mücadele etme yetilerini artırmayı hedefleyen projemiz kapsamında beş gün boyunca çeşitli faaliyetler gerçekleştirdik.Misafir öğrencilerimiz okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Hüseyin Kocaman rehberliğinde voleybol ,basketbol ,parkur yarışması gibi çeşitli  sportif faaliyetlerde yer aldılar. Buna ilaveten ,konuklarımıza Rize ve Türk kültrüne ait” kuymak “ve “menemen “gibi geleneksel yemekler üzerine okulumuz mutfağında okulumuz çalışanları tarafından  workshoplar düzenlendi. İlimiz ve bölgemiz kültürel mirasını tanıtmak üzere Rize Etnoğrafya Müzesi’ne ,Rize Kalesi ne ,Sümela Manastırı’na kültürel geziler düzenledik.İlk gün misafirlerimize açılış programı çerçevesinde okulumuz folklor ekibi tarafından “horon” gösterisi yapıldı. Misafirlerimize atölyeler görevli öğrenciler eşliğinde gezdirildi ve atölyeler hakkında öğrencilerimiz bilgi verdi. Konuklarımız okulumuzu ,kütüphanemizi çok beğendiler ve çok modern bulduklarını söylediler.Misafirlerimiz simülasyon atölyesinde uçak sürüş denemeleri gerçekleştirdiler ve en çok bu faaliyetten keyif aldılar.

Proje faaliyet programı konuklara katılım sertifikaları ve hediye paketlerinin takdimi ile son buldu. Kapanışta konuklara hitap eden okul müdürümüz Halil Çırak misafirleri okulumuzda ağırlamaktan dolayı büyük  mutluluk duyduğunu belirterek, projenin kültürlerin tanışması, iş birliğinin geliştirilmesi, bilgi ve tecrübelerin paylaşılması bakımından önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. 

Gelen konuk öğrencilerimiz okulumuz öğrencileri tarafından evlerinde ağırlandılar.Bu şekilde kültürel etkileşim sağlandı.. Hem bizim öğrencilerimizin hem de yabancı öğrencilerin kültürel çeşitlilik konusunda farkındalıkları arttı. Kısa sürede güzel dostluklar kuran misafirlerimiz ve öğrencilerimiz ayrılma vakti geldiğinde duygusal anlar yaşadılar. 4 ortaklı projemiz  Nisan Ayı içerisinde Kuzey Makedonya'ya gerçekleştirilecek olan hareketlilik ile sona erecektir.

25.03.2024 44

25-03-202425-03-202425-03-202425-03-202425-03-202425-03-202425-03-202425-03-202425-03-202425-03-2024