10 MART PAZAR'IN KURTULUŞU KOMPOZİSYON YARIŞMASINDA İLÇE BİRİNCİLİĞİ!

10 MART PAZAR'IN KURTULUŞU KOMPOZİSYON YARIŞMASINDA İLÇE BİRİNCİLİĞİ!

10 Mart Pazar'ın kurtuluşu etkinlikleri çerçevesinde ilçemizde yapılan kompozisyon yarışmasında okulumuz 11/A Atp öğrencisi Aziz AZMAN ilçe birincisi olmuştur. Kendisini okulumuz adına tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

                                                   10 MART’IN SESİ

             Geçmeyen korkularının esiri olan insanlar…Patlamalar ve ardı arkası kesilmeyen silah sesleri…Kulak çınlamaları…Bağrışmalar yüzünden sesi kısılan, yüzünden ve vücudundan kanlar, terler akan insanların gösterdiği bu eşsiz kahramanlık sayesinde ‘’Şanlı Türk’’ unvanı alan bir milletin sesi olmak istiyorum bugün.

     Bu bir savaş değil. Bu, hiç bitmeyecek destanlara konu olan bir kahramanlık dersi. Bu, efsanelerin yanında sönük kaldığı yüce duyguların ta kendisi. İşte bugün… 10 Mart…Pazar’ın kurtuluşu… İki kelimeyle yazılıp geçilmesine bakmayın. Sonundaki üç nokta sayısız ulu kahramanın bir temsilidir aslında. Bu kurtuluş, bu milletin sesidir ve ben işte bu ses olmak istiyorum bugün. Kanların yerde kalmamasını istiyorum bugün. Şehitlerin yatağında toprak, gül olmak istiyorum. Savaştan üç gün önce anasının mezarını ziyaret edip gözyaşı döken Miraç Ali’nin sesiyim. Konu vatansa gerisi teferruattır, sözünün kalıplaşmış haliyim. Şehit arkadaşının cansız bedenini siper edinen Eren’in ve 10 Mart 1918 tarihinde bu vatanı düşman işgalinden kurtaran bütün aziz şehitlerin nefesiyim. Kahramanlarımızın şehit olduğu bu kara parçasına toprak deyip geçemem ben. Düşünürüm, koruyup kollarım. Sadece ben değil; binler, on binler, yüz binler… Hepsi de benim gibi, Hepsinde de aynı ses… İşte ben onların sesiyim. Mutluyum, coşkuluyum, bir o kadar da gururluyum. Tarihe bakın, kitapları açın. Türk’ün bu gücünden, merhametinden ve cesaretinden başka milletlerde bir örnek var mı? Ben bu yüce, onurlu ve ulu milletin sesi olmayıp da ne yapayım? Düşmanın karşısında aslanlar gibi başı dik, göğsü kabarık olan bu milletin torunu olmayıp ne olayım? Kim olayım?

     Olamam. Bilemem. Daha iyisini, daha güzelini idrak edemem. Ben gururun ta kendisiyim. Ben Ayşelerin, Güllerin, Erdemlerin, Mehmetlerin düşü, çocukların geleceğiyim. İşte ben… Bendeniz bu topraklarda doğup büyümüş, bu vatana hizmet etmiş ve bu vatan uğruna şehit düşmüş kahraman bir askerim.

11.03.2024 54

11-03-202411-03-202411-03-2024